TIPS

Trygghet på arbetsplatsen

Det är inte så svårt som det låter att få trygghet på jobbet.

Stöldskyddsmärk datorer, smartphones och IT-utrustning.

Satsa på inventarieetiketter för full kontroll.

Få alla medarbetare att bli medvetna om stöldrisker och hur lätt det är att glömma saker på t.ex. tåg, buss eller andra offentliga platser.Trygghet på jobbet

BLOGGEN: Vi alla eftersträvar trygga arbetsplatser samt ordning och reda. Stölder av inventarier som datorer och verktyg är aldrig roligt. Det skapar stillestånd. Nyinköp och installation av de stulna föremålen kan ta tid. För att inte tala om värdefull information som kanske har gått till spillo. Det finns två bra sätt att skydda företaget mot stölder.

Stöldskyddsmärkning av datorer, surfplattor, mobiler och IT-utrustning gör föremålen mindre attraktiva att stjäla. Vi ska inte heller glömma att upphittade föremål går att återlämna till ägaren. Det andra är stöldskyddsmärkning av verktyg, möbler och övriga inventarier. det utförs lätt och snabbt med en brännstämpel.

Visst är det irriterande att sakna uppgifter på hur många datorer, smartphones och surfplattor det finns på företaget. Eller när personal slutar, vilken utrustning har den personen. För att inte tala om byggföretag, hantverkare eller installatörer, hur mycket verktyg finns det inte där. Full kontroll på alla inventarier får du endast genom att märka dem med ett inventarienummer som kopplas till ett inventarieregister. Ni kanske har ett inventarieprogram eller lägg upp en excelfil. Det finns inventarieetiketter för datorer, utomhusbruk eller annan tuff miljö.

Du kan även beställa stöldmärkningsetiketter och brännstämpel med tillval inventarienummer.


Bloggen


Bloggen för inventarier.se

Om företaget

Nordisk Stöldmärkning AB, sedan 1990 utvald leverantör av säkerhetsprodukter till privata/statliga företag, skolor och kommuner.

Växel 073-946 63 65 | info@inventarier.se