TIPS

Plomberingsetiketter

Vi reder ut begreppet plomberingar, vad ska vi välja?

När ska vi plombera och hur gör vi det smidigast?

Går plomberingsetiketten att återanvända ?

Vilken betydelse har adhesivet

Vem är ansvarig?


Plomberingsetiketter

BLOGGEN: Plomberingsetiketter används till att plombera varor och produkter för att säkerställa att de ej har varit öppnade eller manipulerade. Behovet av plomberingsetiketter finns inom många områden som e-handel, garantiåtaganden och tekniksaker som kan öppnas.

Ett viktigt krav är att plomberingen bryts när förpackningen öppnas, flaskans lock skruvas upp, skruvar, lock och andra demonterbara delar avlägsnas. Plomberingsetiketten visar tydligt när någon brutit förseglingen och etiketten går ej att återanvända eller avlägsna utan att den bryts.

Tryck varningstext på plomberingsetiketterna

Ett tips är att trycka en varningstext på etiketterna, till exempel: Garantin gäller ej vid bruten plombering. På så sätt framgår det tydligt vad som gäller och skapar inga problem i framtiden. Låt varje plomberingsetikett få ett unikt nummer så får du kontroll på garantiåtaganden och reklamationer. Läs mer om plomberingsetiketter och hur du plomberar på rätt sätt.

Att tänka på vid beställning av plomberingsetiketter till företaget

Välj Adhesiv (klister) så etiketten ej lossnar från föremålet - bra tryck som sitter kvar - fundera på om du önskar tryck på plomberings etiketterna vid beställning. Några vanliga användningsområden för plomberingar är: förpackningar, smink, hudvård, accessoarer, kameror, teknik, inom e-handel, datorer, IT, teknik, elcentraler, boxar och lås.

Bloggen


Bloggen för inventarier.se

Om företaget

Nordisk Stöldmärkning AB, sedan 1990 utvald leverantör av säkerhetsprodukter till privata/statliga företag, skolor och kommuner.

Växel 073-946 63 65 | info@inventarier.se