TIPS

Ett återkommande problem

Ett återkommande problem för byggföretag och hantverkare måste vara stölder av verktyg.

Stölder på byggarbetsplatser, bilar, containers och förråd.

Ofta medför det här kostnader i form av förseningar och nyinköp av verktyg för att inte tala om irritation och stress.

Det går kanske inte att undvika stölder helt och hållet, men det går absolut att göra något åt problemet.Stölder av verktyg

BLOGGEN: Vi fick ett samtal häromdagen från en olycklig arbetsledare på ett mellanstort byggföretag i Sverige. Han var frustrerad, stölder av verktyg var ett återkommande problem. Vad kan vi göra?

Svaret är enkelt, använd en brännstämpel och märk alla verktyg snabbt och enkelt. Det är alltför lätt idag att stjäla verktyg som snabbt kan säljas vidare. Stöldmärkta verktyg blir inte lika intressanta att stjäla och en annan fördel är att verktygen inte blandas ihop ute på arbetsplatserna.

Ett tips är att du beställer brännstämpeln med företagets namn eller logo och tänk på att spårbarheten är viktig. Kvarglömda verktyg som hittas kan med hjälp av stöldmärkningen hitta tillbaka till er.

Ett annat problem som vi ofta uppmärksammar är nycklar som tappas och försvinner ute på byggarbetsplatserna. Har du beställt nyckelbrickor?


Bloggen


Bloggen för inventarier.se

Om företaget

Nordisk Stöldmärkning AB, sedan 1990 utvald leverantör av säkerhetsprodukter till privata/statliga företag, skolor och kommuner.

Växel 073-946 63 65 | info@inventarier.se